Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

Megoldások a sikeres helybentisztításhoz (CIP)

Tisztában a technikával – A teljes körű ellátás CIP-folyamatai számára

Profitáljon a helybentisztítási területen meglevő szakértelmünkből:

 • Megbízható és hatékony tisztítási folyamatok
 • Minimális időráfordítás
 • Csökkent karbantartási és integrációs költségek

A higiéniával szemben igen nagy követelményeket támasztó alkalmazásoknál a helybentisztítás (CIP) különösen fontos funkcióval bír. A gyógyszerek és élelmiszerek területén például minden csővezetéket és csövet rendszeresen átmosnak egy tisztító közeggel. Ez megakadályozza, hogy elszaporodhassanak a berendezésben a kórokozók és baktériumok. A vegyi és biológiai lerakódások eltávolítása biztosítja a termékminőséget. Ha ezt követően még gőzzel sterilizálásra is kerül sor, akkor helybeni sterilizálásról (SIP) beszélünk.

A tartályok, vezetékek és csövek maradéktalan tisztítása érdekében, használjon mobil vagy ideális esetben rögzített berendezéseket a rendszer vízzel, illetve lúgos, savas vagy fertőtlenítő tisztítószerrel történő kellő mértékű átmosásához. A csúcspontosságú érzékelők és szelepek igény szerint engedik be a közeget.

Helybentisztítási folyamat – Három lépéssel a nagyobb tisztaság felé

 1. A mechanikus mosási menet során a kellő nyomás és a szabályozott áramlási sebesség eltávolítja a felületi lerakódásokat.
 2. A tisztítószer által kiváltott vegyi reakciók a finom maradékokat tovább aprózva eltüntetik.
 3. A befejező sterilizáló menet eltávolítja a baktériumok és mikroorganizmusok legutolsó maradványait is.

 

A mosási menetnek kézi leszerelés és bárminemű külső aktív beavatkozás nélkül kell megtörténnie. Érvényes továbbá, hogy a tisztítási folyamatot hatékonyan kell megtervezni, hogy minél kisebb legyen a hőveszteség és a vízfelhasználás. Ezért a berendezés tervezésekor megfelelő helybentisztítási berendezést vesznek figyelembe, amely a higiéniai követelményeket kielégíti. Ennek során mindenek előtt a részegységek harmonikus együttműködése a fontos.
Sok területre kiterjedő széleskörű tapasztalatunkkal, valamint az egymáshoz illő részegységeket tartalmazó széles termékportfóliónkkal gyakorlatilag bármilyen alkalmazáshoz tudunk biztosítani tiszta, hatékony megoldást.

Részegységek a folyamata számára

A tiszta CIP-berendezéshez nem csak a megfelelő tisztítóközeg keverék szükséges, de megbízható részegységek is. Ennek során a folyamat megismételhetőségének biztosításához meg kell határozni az olyan különböző paramétereket, mint a tisztítószer, hőmérséklet, nyomás és átfolyási idők. Ehhez illeszkedően különböző folyamatszabályozási szelep rendszereket, érzékelőket és szelepszigeteket kínálunk az alkalmazásokon belül a folyamatok zökkenőmentes lefolyásához. Ez a tisztítóközeg pontosan szabályozott bevezetésétől kezdve egészen a minőségellenőrzés automatizálásáig terjed. Tiszta ügy a helybentisztítási (CIP) követelményei számára.

Áramló közegek biztos bevezetése

Folyamatszabályozási szelepeink felelnek a különböző folyadékok biztos elosztásáért. A feladattól és a higiéniai követelményektől függően használhatunk olyan különböző típusú szelepeket, mint a membránszelepek, mágnesszelepek és az adagolószivattyúk. Igény szerint teljes szeleptömb megoldások is megvalósíthatók. Készséggel segítünk az ön egyedi helyzetére megfelelő részegységek kiválasztásában. Forduljon hozzánk bizalommal – közösen megtaláljuk a helybentisztítási folyamatához megfelelő megoldást.

Ellátás tisztítószerrel:

 • Maximális hatékonyság a sokoldalú és megbízható folyadékellátással és -elvezetéssel
 • Könnyen integrálható moduláris rendszer
 • Összességében kevesebb lerakódás a holttér nélküli házkialakítással

Ideális automatizálási koncepciók

Hogy a berendezésben minden tisztítási folyamat szépen automatizáltan történjen, sok megbízható kapcsolásról és visszajelzésről gondoskodó szelepszigetet és vezérlőfejet kínálunk.
Saját üzemi helyzetének, valamint a különféle automatizálási koncepciók erősségeinek és gyengeségeinek felmérésével megtaláljuk a megfelelő megoldást az ön egyedi helyzetére.

 • Intelligens egymáshoz illő részegységek
 • Tiszta folyamatok megbízható kapcsolással
 • Lehető legjobb áttekintés a helyi állapotjelzőkkel

Megbízható minőségellenőrzés érzékelőkkel

A Helybentisztítási rendszerek optimális üzemeléséhez észlelni kell és el kell hárítani minden esetlegesen fellépő eltérést. Ehhez adnak nagyobb biztonságot az elemző szenzoraink, valamint a töltésszint-, nyomás- és hőmérsékletérzékelők. Védik a berendezést a zavaroktól és biztosítják például a tisztítószereknél az ideális hőmérsékletet. Ha többet szeretne tudni a minőségbiztosítással kapcsolatban, tegye fel bátran a kérdéseit. Szívesen nyújtunk támogatást.

 • Igényes, higiénikus alkalmazásokra készült
 • A robusztus részegységek miatt kisebb a karbantartási igény
 • Funkcionális, bővíthető szoftveres megoldások