Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

Decentralizált automatizálás

Az élelmiszer- és gyógyszergyártásra szolgáló berendezésekkel szemben elvárás a hatékonyság, a biztonságosság és a higiénia. A digitális folyamatfigyelés elengedhetetlen, hogy az értékes nyersanyagok feldolgozását maradékanyagok és keresztszennyeződések nélkül, valamint állandó termékminőség mellett és leállások nélkül biztosítani lehessen. Ezt elérni a legegyszerűbben decentralizált automatizálási megoldásokkal lehet, amelyek helyileg vezérlik az intelligens részegységeket és gyorsan tudnak beavatkozni. Objektív tanácsadással és megoldás semleges ajánlatokkal állunk rendelkezésére annak érdekében, hogy egy ilyen szeleptechnológia rövid úton optimálisan illeszkedjen az Ön meglévő gép- vagy berendezés koncepciójába. Eközben minimálisra csökkentjük mindazt, ami nélkülözhető: bonyolultság, kockázat és mérnöki ráfordítás. Szívesen tájékoztatjuk.

 

Vezérelje a berendezését decentralizáltan – nagyobb termelékenység és biztonság

A gyógyszeripari termékek és az élelmiszerek gyártására egyaránt vonatkozik: Az egyenletesen magas minőségű végtermékek előállítása érdekében a gyártóüzemnek mindenkor pontosan kell irányítania és szabályoznia az összes közeget. Ehhez a gyorsan kapcsoló, intelligens folyamatszabályozási szelepek elengedhetetlenek. Ezek egy átfogó koncepció részét képezik, amelyet objektív konzultáció keretében kifejezetten az Ön számára tervezünk és valósítunk meg. Ezáltal egyedileg tervezett decentralizált automatizálási megoldások születnek, amelyek biztosítják, hogy az Ön infrastruktúrája és a berendezések szelepvezérlése pontosan azt csinálja, amit kell, és számos paraméter segítségével folyamatosan nyomon követhető legyen.

Termelékenyebb a Bürkert intelligens vezérlőfejeinek köszönhetően

A Bürkert decentralizált automatizálása azt jelenti: A berendezések működését helyileg vezérelt folyamatszabályozási szelepek szabályozzák. Az intelligencia a vezérlőfejekben van – a koncepció számos előnnyel jár. A 8681-es készülékkódú vezérlőfej univerzálisan alkalmazható, így a különböző gyártók folyamatszabályozási szelepei könnyen automatizálhatók ezzel a megoldással.

Mikor érdemes decentralizált automatizálási megoldást választani?

  • Ha átlátható, rugalmas pneumatikus szabályozóegységre van szüksége.
  • Ha értékeli az átlátható folyamatokat és a gyors beindítást.
  • Ha a kritikus folyamatoknál az adott ponton valós idejű, azonnali információkra van szüksége.
  • Ha gyógyszeripari termékek vagy élelmiszerek biztonságos, ellenőrizhető gyártását szeretné biztosítani.

Kihívások a hagyományos koncepciókkal

A diszkrét kábelezés magas költségekhez vezet. Az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek töltőgépének példája mutatja a kihívásokat: A folyamat különböző működtetőket, áramlásmérőket, nyomás- és hőmérséklet-érzékelőket igényel. Minden eszköz kábeles csatlakozással kapcsolódik a vezérlőszekrényben lévő IO modul egy különálló portjához. Ahogy ebben a példában is, gyakran 4-20 mA-es interfésszel és bináris be- és kimenetekkel rendelkező egységeket használnak. Ez ahhoz vezet, hogy a funkciók száma korlátozott – ahogyan a sávszélesség és következésképpen a diagnosztikai adatok mennyisége is.

Töltés
Áramellátás
PLC
Analóg be
Analóg ki
Bináris ki
Vezérlőszekrény
Folyamatszabályozási szelep

Nagyobb biztonság, kevesebb ráfordítás az intelligens hálózatba kötéssel

Óriási erőfeszítés a csatlakoztatás? Nem, lehet jobban is: Kommunikációs mérnökeink alternatív megoldást dolgoztak ki. A kábelek száma négyre csökken, ugyanakkor csak egyféle típusú IO-Link master szolgálja ki az összes eszközt. Minden fontos adat rendelkezésre áll digitálisan – és lényegesen több paraméter olvasható ki, mint a hagyományos megoldásoknál. Ez folyamatos diagnosztikát tesz lehetővé, ami mindig biztosítja a berendezés rendelkezésre állását. Ezenkívül az integrált S2 redundancia növeli a berendezés rendelkezésre állását – tiszta biztonság. Mivel az összes benyomható csatlakozóelemet M12-es csatlakozókkal helyettesítik, az elektromos eszközök szerelése nagyon gyors, biztonságos és egyszerű. Az analógról digitálisra való átállás miatt nincs többé szükség egy bizonyos idő után az újrakalibrálásra.

Ethernet
Hiba- és karbantartási üzenetek
IO-Link master
PLC/HMI
IO-Link a terepen
Érzékelők/működtetők
PLC
ERP/MES/SCADA

 

A beépítés hét óra helyett 60 perc alatt elvégezhető

A palackozási ágazatból vett példa jól szemlélteti a beépítési ráfordítások közötti különbségeket. Egy töltőgépnek különböző részegységekre van szüksége, például működtetőkre, áramlásmérőkre, nyomás- és hőmérséklet érzékelőkre, amelyek összehangoltan hozzájárulnak a kívánt termelési eredményhez.
A számítási példában 32 szükséges vezérlőfejet feltételezünk. A három helyzet-visszajelző érzékelővel, külső közelítéskapcsolóval, tápellátással és három szelepkimenettel rendelkező vezérlőfej különálló kiépítésben a kábel mindkét oldalán tizenkét vezetékkel rendelkezik. A beindításhoz és az analóg elmozdulásméréshez szakképzett villanyszerelőnek kell felszerelnie a 768 elektromos biztosító véggyűrűt a 32 vezérlőfejre, valamint csatlakoztatnia kell az összes vezetéket az eszköz csatlakozóihoz és a vezérlőszekrénybe. Ez egy egész napot kitöltő feladat, amely körülbelül hét munkaórát vesz igénybe.
Ha ellenben a Bürkert megoldást használják, egységenként két M12-es csatlakozóval, a szerelési idő egyetlen órára csökken – ami hat óra időmegtakarítást jelent.

Telepítés ráfordítás órában
Eszközök száma
IO-Link
Hagyományos megoldás

 

A decentralizált automatizálás gyakorlati ellenőrzése

A Bürkert számos ügyfele támaszkodik már az egyedileg vezérelt, intelligens vezérlőfejekkel ellátott folyamatszabályozási szelepekre. Az alábbi esettanulmányok ötletekkel szolgálnak, hogyan tudja növelni a termelékenységet a decentralizált automatizálással.

Duits & Lauret

Duits & Lauret egy holland sörfőzde Utrecht közelében.
Ismerje meg, mit ad hozzá a Bürkert automatizálási tapasztalata a termékminőséghez és a termelékenységhez.

 

 

 

Elosztott automatizálásElosztott automatizálás

Legyen szó gyógyszer- vagy élelmiszergyártásról, a higiénia, a biztonság és a 24/7-es felügyelet elsődleges fontossággal bír. Ezeket a célokat például üzemének vagy gépének elosztott módon történő automatizálásával érheti el. Ez új és meglévő berendezések esetén egyaránt működik, és nem feltétlenül kell bonyolultnak lennie. A Bürkert optimálisan összehangolt, kompakt megoldásokkal támogatja Önt, amelyek illeszkednek a meglévő struktúrákhoz és rugalmasan alakíthatók – hiszen gondolnia kell a holnapra is, és a digitalizációval járó jövőbeni innovációs lépéseket is figyelembe kell vennie. Ismerje meg, hogy hogyan kombinálhatja az általunk kínált számos részegységet, és hogyan egyesítheti egyszerűen a szelepszigeteket, a vezérlőszekrényeket és a folyamatszabályozási szelepeket egy összefüggő automatizálási rendszerben. Ehhez tárgyilagos, megoldásfüggetlen és széles körű tapasztalatokon alapuló szakmai tanácsadással állunk rendelkezésére.

 

Line

Szeretné megtudni, hogy berendezésében milyen megtakarítási potenciál rejlik? Lépjen kapcsolatba velünk – együtt kiderítjük.