Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

Vezetőváltás a Bürkert Fluid Control Systemsnél

Heribert Rohrbeck közel három évtizede dolgozott a Bürkert Fluid Control Systemsnél – ebből 18 évig volt vezérigazgató, amikor 2022. év végével távozott a vállalat éléről. Utódja, Georg Stawowy, aki 2023. áprilisától vezérigazgatóként veszi át a Bürkert vezetését.

A Bürkert Fluid Control Systems munkatársai december elején hangos ovációval és tapssal búcsúztak a nagyrabecsült Heribert Rohrbeck vezérigazgatótól, aki közel 30 éven keresztül vezette a vállalatot. Utódját, Georg Stawowyt is ekkor mutatták be a szervezet tagjainak.

Minden ember a maga helyén a legfontosabb” – ezekkel a szavakkal foglalható össze Heribert Rohrbeck szellemi hagyatéka, amivel távozik a Bürkert csapatától. Szívéhez mindig is közel álló szempont volt minden egyes egyén hozzájárulásának kölcsönös megbecsülése és tisztelete. A felelősségvállalás mellett a holisztikus gondolkodás és munkavégzés az, mely olyan az alapjait képezi és különlegessé teszi a Bürkert-kultúrát. – Rohrbeck szerint pedig elengedhetetlen ennek megőrzése a jövőben is: „Ideális lenne egy globális cégcsoport méretét elérni, miközben a családi vállalkozás kultúráját is megőrizzük.”

E célkitűzés holisztikus jellege Heribert Rohrbeck pályafutásában is megmutatkozik. A freiburgi származású szakember közel három évtizedes múltra tekint vissza a hohenlohei székhelyű nemzetközi családi vállalatnál: Rohrbeck 1993-ban kezdett a vállalatnál, ahol akkoriban a Bürkert kutatás-fejlesztéséért volt felelős. 2004-ben számos más pozícióban szerzett értékes tapasztalattal gazdagodva vált Gerhard Hettinger utódjává és lépett a Bürkert csoport vezérigazgatói posztjára. Vezérigazgatóként eltöltött közel harminc éve alapjaiban meghatározta és formálta a Bürkert működését és vállalati kultúráját: „Amikor a Bürtkertnél kezdtem dolgozni, a feladatok még nagyon megosztottak voltak, és  „elszeparált, részlegekre jellemző gondolkodás” jellemezte. Ez azért történhetett így, mert akkoriban főként még a helyi (belföldi) működésre fókuszáltunk és optimalizáltuk a vállalati folyamatokat, mert nem volt szükség/igény olyan globális és holisztikus megközelítésre, mint manapság” – magyarázza a 61 éves vezérigazgató. Az idő múlásával és az igények megváltozásával a folyamatorientált munkavégzés, az interdiszciplináris csapatok és a lapos szervezeti modell mindennapossá vált a Bürkertnél.

Heribert Rohrbeck azt reméli utódjától, hogy "Georg Stawowy úrnak sikerül már a kezdetektől fogva a vállalati kultúra kontextusában is kamatoztatnia tapasztalatait és új ötleteit, miközben megismerheti és együtt dolgozhat a kiváló és csodálatos Bürkert csapattal, akik mindennap a legjobbat nyújtják rengeteg munkával, szenvedéllyel és szorgalommal fűszerezve.

Georg Stawowy az új CEO

Utódja, Georg Stawowy (53) 2023. áprilisában tölti be vezérigazgatói posztját a Bürkertnél. A zavartalan és folyamatos vállalati működést addig is a közelmúltban kibővített Bürkert-csoport menedzsmentje biztosítja majd.

„A Bürkert erősen értékorientált kultúrával rendelkezik és már a régión kívül is kiemelkedően vonzó munkáltatóként ismert. Várom, hogy ebben a környezetben dolgozhassak” – mondja Stawowy, amikor arról kérdeztük, hogy miért döntött a Bürkert mellett. Majd kijelenti: „Néhány nagyon sikeres év után csatlakozom a vállalathoz. Ez különleges felelősség és kihívás, de mindenekelőtt önbizalmat ad a szervezetnek az elkövetkező feladatok ellátásához.”

2013-tól Georg Stawowy a stuttgarti Lapp Holding AG innovációs és technológiai igazgatóságának tagja volt. A Lappnál az innováció, a termékmenedzsment és -fejlesztés, az ellátási lánc – ezen belül a termelés és a beszerzés – területeiért, valamint az informatikai és digitalizációs tevékenységekért felelt. A digitális vállalati transzformációra különösen nagy hangsúlyt fektet Stawowy: „Meg kell értenünk a digitalizációban rejlő lehetőségeket és annak következményeit a szervezet minden szegletében, és bátran meg kell küzdenünk velük. Ez nem csak azt jelenti, hogy ezzel minden egyes munkatársunk legyen tisztában, hanem a felelősség közös vállalását is jelenti. A Bürkert jövője és hosszú távú életképessége a saját kezünkben van.”

Heribert Rohrbeck, a Bürkert csoport vezérigazgatója (balra) utódjával, Georg Stawowy-val (jobbra).

Összehasonlító lista