Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

8652 típusú szelepsziget PROFINET S2 rendszerredundanciával

8652 típusú szelepszigetünk mostantól támogatja a PROFINET S2 rendszerredundanciát is. Tudjon meg többet az előnyökről.

Type 8652 with Profinet Redundancy S2

A rendszerredundancia elengedhetetlen követelmény a folyamatiparban vagy az infrastrukturális létesítményekben, mivel ott a berendezéseknek meghibásodás esetén is működésben kell maradniuk. 

A termelési folyamat menetének megszakítása minden vállalkozásban komoly anyagi problémákat idézhet elő, vagy akár emberi életeket is veszélyeztethet. Ezért ezek a területek különleges követelményeket támasztanak a berendezésvezérlőkkel és a terepi eszközökkel szemben.

Berendezések magasabb rendelkezésre állása a 8652 típussal, PROFINET S2 rendszerredundanciával

Ha egy gép, berendezés vagy berendezésvezérlő leáll, a cégnek magas költségei keletkeznek az állásidő és az ezzel járó termeléskiesés miatt. 

Ezért a 8652 típusú szelepsziget a PROFINET Médiaredundancia-protokollon (MRP) kívül mostantól S2 rendszerredundanciával is elérhető. 

Two diagrams with valve islands connected to one or two control units. Illustration of cable breaks between the valve islands (both diagrams), but also between the control unit (only on the right)

A PROFINET S2 a Médiaredundancia-protokollal (MRP) kombinálva két kritikus problémát old meg: az eszközkommunikáció megszakadását (balra) és a programozható logikai vezérlő (PLC) meghibásodását (jobbra).

Teljes leállás elkerülése egyetlen eszköz műszaki meghibásodása esetén a Médiaredundancia-protokollnak (MRP) köszönhetően

Ha a 8652 típus egy adatátviteli kapcsolata megszakad, például kábelszakadás miatt, akkor a szelepszigetet a kiegészítő kábel látja el egy alternatív adatátviteli útvonalon. Így elkerülhetők a kábelszakadások miatti leállások a terep- vagy az eszközszinten. 

Ez a funkció azonban nem véd a teljes leállás ellen, ha a programozható logikai vezérlő (PLC) meghibásodik. 

Teljes leállások elkerülése egy berendezésvezérlő műszaki hibája esetén PROFINET S2 rendszerredundanciával

A 8652 típus mostantól a megfelelő PROFINET interfésznek köszönhetően egyszerre két rendszervezérlőhöz is csatlakoztatható. Ha egy PLC meghibásodik vagy karbantartást igényel, akkor a második PROFINET hálózat használható megszakítás nélkül az adatcserére. 

Így a berendezés rendelkezésre állása a redundáns kommunikáció révén a vezérlés szintjén is biztosítva van. A kevesebb berendezésleállás több termelést jelent – így minden perce hatékonyan felhasználható a termelésre.

 

Típus 8652

AirLINE – a szelepsziget – folyamatautomatizálásra optimalizálva

Típus 8652
  • Lehetséges a szelepek biztonsági leállítása
  • Egyszerű diagnosztika LCD-kijelzőn
  • Pneumatikus funkciókkal támogatott folyamatbiztonság
  • A vezérlőszekrény aljára történő beépítéshez optimalizálva
  • Robbanásbiztos változatok az ATEX/IECEx 2‑es zóna szerint

Az Ön számára nyújtott előnyök röviden

✓ Magasabb szintű folyamatbiztonság és berendezés rendelkezésre állás MRP és PROFINET S2 használatával
✓ Nincs berendezésleállás kábelszakadás vagy egy vezérlő meghibásodása esetén