Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

6757 típusú WhisperValve – ideális nagy átfolyó mennyiségekhez és alkalmazásokhoz 16 bar nyomásig

Közeghatárolt flipper technológiájú szelepet keres, ami 16 bar nyomást is kibír és energiahatékonyan működik? Olyan szelepet keres, amelyik 18 mm-es kompakt kialakítása ellenére nagy átfolyó mennyiségeket képes kezelni? A megoldás a 6757 típusú WhisperValve.

A 6757 típusú WhisperValve folyadékokat és gázokat adagol, kever és oszt szét. A közeghatárolt 2/2- és 3/2-utas be-/kikapcsoló szelepet analitikai, orvosi és laboratóriumi technológiákban való használatra terveztük. Az ilyen típusú alkalmazásokban szokásos intenzív igénybevétel ellenére a flipper technológiájú WhisperValve szelep rendkívül tartós, szinte hangtalanul kapcsol (~45 dB), és megbízhatóan ellenáll akár 16 bar nyomásnak is.

A hagyományos szelepekkel összehasonlítva a 6757 típus elsősorban alacsony, 4,5 Watt teljesítményfelvételével tűnik ki. A WhisperValve termékcsalád többi szelepéhez hasonlóan a 6757 típus is a Lorentz-erő fizikai elvén működik.

Hogyan működik a Lorentz-erő-működtető?

Az állandó mágnesek állandó mágneses teret hoznak létre. A szeleptestben lévő tekercs a mágneses térben mozog. Ez egy állandó erőt kelt, ami mozgatja a membránt.

A jól bevált flipper mechanikával kombinálva így gyors kapcsolási időket lehet elérni. A membrán mozgatása különösen erőforrás-kímélő módon, minimális kopásigénnyel történik, ami a membrán számára különösen hosszú hasznos élettartamot biztosít.

Számos alkalmazáshoz ideális

Öblítési és fertőtlenítési eljárások az orvostechnikában

Az orvosi eszközöket rendszeresen öblíteni, tisztítani, fertőtleníteni és sterilizálni kell. A dialízis készülékek és az orvosi sterilizáló és fertőtlenítőberendezések szelepeinek, például az endoszkópok tisztítására használt szelepeknek, ellen kell állniuk az akár 90 °C hőmérsékletű öblítési ciklusoknak. A 6757 típust úgy alkottuk meg, hogy ilyen ciklusok meghatározott ideig futtathatók legyenek. Ezenkívül a 6757 típus kompakt kialakítása ellenére 1,4 és 4 mm közötti DN értékekkel rendelkezik. Így akár 0,425 m³/h Kv-értékek is lehetségesek (QNn: 440 l/min), ami megnöveli a folyamatok hatékonyságát.

Analitikai technika és laboratóriumi alkalmazások

A közegelválasztásnak, az akár 16 bar nyomástartománynak és a felhasznált anyagok kémiai ellenállásának köszönhetően a WhisperValve ideális analitikai technikához és laboratóriumi alkalmazásokhoz is.

A flash-kromatográfiában például ezekkel a szelepekkel nagyobb térfogatáram érhető el, és így növelhető a kromatográfiás oszlop elválasztási teljesítménye. Az analitikai technika és az orvosi terület mellett a 6757 típus kiváló kapcsolási idejének köszönhetően alkalmas nyomás-idő adagolási alkalmazásokhoz is, például aromák adagolásához.

 

Típus 6757

2/2‑utas vagy 3/2‑utas WhisperValve közegelválasztással

Típus 6757
  • Nagyon gyors kapcsolás alacsony zajszint mellett < 45 dB(A)
  • Nagy nyomástartomány 16 bar-ig, DN 1,4 mm-nél
  • Legnagyobb kémiai ellenállás
  • Kompakt kialakítás 18 mm beépítési szélességgel
  • Nagy ellennyomás-állóság

Az előnyök összefoglalva

✓ Nagy energiahatékonyság a mindössze 4,5 Watt alacsony teljesítményfelvételnek köszönhetően
✓ Gyors kapcsolású szelep 7 ms kapcsolási idővel az ISO 12238:2001 szabvány szerint
✓ Ellenáll az akár 90 °C-os öblítési ciklusoknak is
✓ Ideális akár 16 bar nyomásig terjedő nyomástartományokhoz
✓ Nagy átfolyó mennyiség – akár 0,425 m³/h Kv-értékek is lehetségesek