Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése

Oldott szerves anyag (SAK254) és nitrátérzékelő elérhető az online vízanalízis-rendszerhez!

Az új MS08 és MS09 típusú érzékelőmodulokkal a 8905 típusú online vízanalízis-rendszerünk mostantól a víz SAK254-értékét (oldott szerves anyagok) és nitráttartalmát is tudja mérni. Mindkét érzékelő különösen alkalmas az ivóvíz és a technológiai víz tisztítása során végzett vízanalízishez.

Érzékelők SAK254- és nitrátméréshez

Az ivóvízkezelésben egyre szigorúbb előírások vonatkoznak bizonyos vízparaméterek határértékeinek betartására. Például a nitrát határértéke az ivóvízben Európa-szerte 50 mg/l.

Ráadásul a kiterjedt mezőgazdasággal és az ehhez kapcsolódó műtrágyahasználattal rendelkező területeken az ivóvíz egyre inkább nitráttal szennyezett, ami egyre nehezebbé teszi a jelenleg érvényes határértékek betartását. Ezért egyre fontosabb, hogy ezt a vízparamétert folyamatosan ellenőrizzük, például az új MS09 típusú érzékelőnkkel.

A természetes vizekben, de az ivóvízben és a tisztított szennyvízben is előfordulnak biológiailag lassan lebomló vegyületek, például ligninek, tanninok vagy huminanyagok. A SAK254-érzékelőkkel, például az új MS08 típusú érzékelőinkkel, a vízben oldott szerves anyagok határértékei is felügyelhetők, ezáltal kiküszöbölhetők a fogyasztókat érintő végső biztonsági kockázatok.

Optikai abszorpciós mérés

Az MS08 és MS09 típusú új érzékelők a SAK254 és a nitrát felügyeletére az optikai abszorpciós mérés elvét alkalmazzák. A vízben oldott szerves vegyületek az UV-spektrumban adott hullámhosszakat nyelnek el. Az abszorpció mérésével algoritmusok segítségével következtetni lehet a vízben lévő anyagok koncentrációjára.

MS08 típus: SAK254-mérés

Az MS08 típusú érzékelő 254 nm-en és 530 nm-en történő optikai abszorpciós mérést használ a zavarosság kompenzálására, a megvalósítása pedig 2 LED-ből és egy érzékelőből áll. A SAK254- és az 530-as zavarosságérték mellett a TOCeq-, BODeq- és CODeq-érték is mérhető az alkalmazásspecifikus korreláció segítségével.

Típus MS08

SAK 254 érzékelő

Típus MS08
  • UV-abszorpció mérése 254 nm- n
  • Oldott szerves anyagok ellenőrzése ivóvízben
  • EDIP érzékelő: Kompatibilis a 8905/8906 készülékkódú mérőrendszerekkel
  • UV-LED technológiás hosszú élettartamú érzékelők
  • Karbantartásigényt csökkentő nanoréteggel bevont üvegek

MS09 típus: Nitrátmérés

Az MS09 típusú érzékelő xenon villanólámpa fényforrással rendelkezik és a nitráttartalmat csökkentett interferenciával képes mérni három különböző észlelési csatornán keresztül. A nitrátkoncentrációt 212 nm-en, a szervesanyag-koncentrációt 254 nm-en, a zavarosságot pedig 360 nm-en méri. Az érzékelő ezáltal nem lesz érzékeny a vízbeli zavaró hatásokra.

Típus MS09

Nitrát érzékelő

Típus MS09
  • UV-fotométer nitrátmonitorozáshoz
  • Reagens nélküli optikai mérés
  • EDIP érzékelő: Kompatibilis a 8905/8906 készülékkódú mérőrendszerekkel
  • Xenon villanólámpa, 3 csatorna csökkentett interferenciájú optikai méréshez
  • Karbantartásigényt csökkentő nanoréteggel bevont üvegek

Automatikus rendszer az összes fontos vízparaméter felügyeletére egy platformon

A vízkezelés rendkívül igényes feladat. Ez különösen igaz az ivóvízre, ami a legfontosabb táplálékunk. A minőség felügyelete során még ma is gyakori a „kézi munka”.

Azonban a 8905 típusú Bürkert OAS online analitikai rendszerrel a legfontosabb vízparaméterek teljesen automatikusan és folyamatosan mérhetők. A SAK254 és a nitrát mérésén kívül a 8905 típussal további fontos paraméterek is felügyelhetők:

✓ pH-érték
✓ oxidációs-redukciós potenciál (ORP)
✓ vezetőképesség
✓ klór és klór-dioxid
✓ zavarosság a DIN EN ISO 7027 szerint
✓ oldott vas (FE2+)

A moduláris rendszer az Ön személyes alkalmazási követelményeihez adaptálható különféle, úgynevezett szenzor kockák segítségével: Minden paraméter egyetlen kompakt mérőrendszerben vagy terepi egységként.

Típus 8905

Online vízanalízis rendszer

Típus 8905
  • Ivóvíz és ipari technológiai víz folyamatos analízise
  • A Bürkert moduláris kocka- és hátlaptechnológiájával
  • Terepi busz csatlakozás a sokoldalú ipari adatátvitelhez
  • Terepi busz csatlakozás a sokoldalú ipari adatátvitelhez, Adatcsere mobil átjárón keresztül
  • Rendkívül alacsony karbantartási igény és hosszú üzemidő a MEMS technológiának köszönhetően

Összehasonlító lista