Hivatkozás megosztása e-mailben
Nem töltött ki minden kötelező mezőt.
e-mail küldése
Bürkert – Mindig a közelben
Elérhetőség /3
 • KÖZPONTI IRODA
 • Cégközpont
 • Rendszerház
 • Disztribútor
 • Elérhetőség
 • Növény
 • Logisztikai központ
bürkert
 

Az új 8139 típusú radaros szintmérő, 80 GHz-es technológiával

Az új 8139-es típus, az első 80 GHz-es technógiával működő szintmérő szenzorunk, folyadékok szintjének folyamatos méréséhez.

Már sok éve kínálunk különböző elveken és technológiákon alapuló eszközöket a tárolótartályokban és edényekben lévő folyadékok szintjének nyomonkövetéséhez. Kiegészítve az úszó és rezgővillás kapcsolókat, kínálatunkban szerepelnek még ultrahangos, vezetett radaros és radaros szintmérők is.

Új színvonal a 80 GHz-nek köszönhetően

"Az új 8139-es típusú radaros szintmérő kiegészíti érzékelőink választékát és, a 80 GHz-es technológiának köszönhetően új nívót állít a szintmérés területén.” - hangsúlyozza Volker Erbe, a szenzorok termékmenedzsere.

Hogyan műküdik a folyamatos szintmérés a radar elvével?

Radar-Füllstandmessgerät, das in einem Tank installiert ist und Radarwellen sendet.

A szenzor folyamatos radarjelet bocsát ki 80 GHz-en. A jel a töltőanyag felületéről visszaverődik. A szenzor visszhangként veszi a jelet.

Az érzékelő elektronikájának speciális algoritmusai a kiadott és a vett jel közötti frekvenciaváltozást alakítják a töltési szintre vonatkozó adattá.  
Az előnyök áttekintése
✓ Mérések még nehéz folyamatkörülmények között is
✓ Javított mérési pontosság (± 1 mm)
✓ Kisméretű tartályokban és edényekben is használható

Mérések még nehéz folyamatkörülmények között is

Eddig a nehéz folyamatok körülményei korlátozták a radar technológia használatát a szintmérésben. Az új nagyfrekvenciás technológiának és a különösen nagy, 120 dB-es dinamikus tartománynak köszönhetően az érzékelő most megbízhatóan képes mérni hab- és kondenzátumképző folyadékokban, valamint alacsony fényvisszaverő képességű közegekben.

Ezenkívül a beépített berendezések által okozott zavaró visszaverődések ritkábbak a 26 GHz-es eszközökhöz képest. Például az érzékelő nem észlel hűtőtekercseket vagy keverőket a tartályokban és edényekben a kisebb radarkúp miatt.

100% nagyobb mérési pontosság

Az érzékelő optimalizált hardvere és szoftvere biztosítja a különösen pontos mérést. A 26 GHz-es radar szintmérőkkel szemben, amelyek ± 2 mm pontosságot érnek el, a 8139 típus ± 1 mm-t ér el.

Ideális kis tárolótartályokhoz és edényekhez

A készülék antennarendszere be van építve a folyamatcsatlakozásba. Ennek eredményeként nem nyúlik túl mélyre az edénybe, ami csökkenti a blokkolási távolságot (halott zóna) a felső területen. A 80 GHz-es technológia teszi lehetővé a mérést nagyon kicsi tartályokban, a jobb jelfókusz miatt. Ezenkívül a 8139 típus kapható ¾ "méretű csatlakozással.

Emelje a mérést a következő szintre az új, 8139 típusú radaros mérőműszerrel.

Típus 8139

Radaros szintmérő eszköz folyadékokhoz, agresszív közegtulajdonságokkal bíró alkalmazásoktól, egészen a higiéniai követelményekig

Típus 8139
 • Folyamatos szintmérés 30 m-ig, 4–20 mA, 2-vezetékes csatlakozás
 • Elérhető folyamatcsatlakozók: műanyag tölcsérantenna, menet (G, NPT ¾ és 1½), karima (DN 50, DN 100), bilincs (2")
 • Kiváló radarjel fókuszálás és nagy mérési dinamika
 • Beállítható kijelzőn, billentyűzeten vagy PC-n keresztül DTM-mel

Összehasonlító lista